Megnyilt a blog!

2011.03.15. 21:37

Sziasztok!
Mint a címből is kiderül ez lesz az első bejegyzésem a blogon teljes kezdőként , de reméljük ez majd alakulni fog idővel. Ha kiszúrtátok valószínűleg tudjátok , de azért leírom ide is , hogy ez a blog az edzésemről és azok tapasztalataiból és tippekből fog állni , hogy másoknak is segíthessek ezzel. Az edzésben is viszonylag még kezdőnek számítok , mivel körülbelül csak 1 hónapja kezdtem el az egészet , de nagy lendülettel és odaadással csinálom folyamatosan. Reméljük ez így is marad és mások is tudják majd követni.

Már is belemegyek az edzésbe annyi alapgondolattal amit megszeretnék veletek osztani.
Amiket ez alatt az 1 hónap alatt megtanultam :

-A vér a testünkben a gyakorlatok hatására az éppen dolgozó izomba megy. Ez azért fontos mert nem szabad mindenfélét össze-vissza csinálni. Azaz egy területre vagy izomra körülbelül 2-3 gyakorlatot kell egyszerre végezni , hogy jó eredményt érhessünk el.
-Mielőtt elkezdenénk edzeni azért nemárt egy 2-3 hetes bemelegítő edzések azaz minden izomra dolgozol edzésenként ezáltal elérsz egy olyan szintre ahol már jobban odalehet figyelni adott izmokra.
-Amit még így gyors megtanultam az az , hogy nem kell egyből nagy súlyokkal dolgozni , hanem kisebb súlyokkal amivel kényelmes és kibírsz 6x10-es sorozatokat.
-Ha minél lassabban csinálsz egy gyakorlatot annál tovább fog feszülni az éppen dolgozó izmaid ezáltal tömegnövelést érhetsz el.
-Ennek az ellentéte ha gyorsan csinálsz egy gyakorlatot amivel izzadni fogsz azaz fogyni szépen arányosan ( elhízott embereknél ezzel kell kezdeni , hogy kihozza az izmot majd átváltani a lassan végzett gyakorlatokra az izomnövelés érdekében )

Kezdésnek azt hiszem ennyi elég is lesz. Holnap azaz szerdán megyek a következő edzésre és le fogom írni mit tanultam és persze az élményeket is. Nem utolsó sorban fogok felrakni képeket magamról hogy hogyan alakulok az idővel.

Remélem nem lesznek uncsik a bejegyzéseim ! :D !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://edzesem.blog.hu/api/trackback/id/tr852742721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása